אל תלכו לשום מקום, יש עוד מתכונים!
מצרכים:
- כוס שיבולת שועל אינסטנט לבישול מהיר
- 1/2 כוס קמח מלא
- 1/2 כוס קמח רגיל
- 3/4 שקית אבקת אפיה
- 1/4 כוס שמן קנולה
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1/4 כוס טחינה גולמית
- ביצה שלמה
- 2 כפות סילאן
- 3/4 כוס אגוזים קצוצים
- 2 כפות שומשום
- 1/2 כוס צימוקים או פירות יבשים קצוצים
- טעם לבחירה: כפית קינמון תמצית שקדים או כף ליקר שקדים
אופן הכנה
- הבצק דביק מאד ולכן מכינים את הכדורים עם ידיים לחות. במידה והבצק לא יוצא דביק ניתן להוסיף עוד טחינה, סילאן או מים.
- מכינים כ-20 כדורים ומניחים על ניר אפיה.
- מחממים תנור מראש ל- 170° ואופים כ- 20 דקות עד לצבע חום בהיר. לא לאפות יותר מדי שלא יתקשו.
- משאירים את העוגיות בתבנית לצינון.
- העוגיות מאד רכות ואחרי קירור מוחלט הן מתקשות.