שומשומיות

מצרכים לכ- 30 שומשומיות

מתכונים הכי טובים הם אלו שמתגלגלים ועוברים ומשתבחים ממטבח למטבח. אז בבקשה, קבלו מתכון נפלא לשומשומיות עם הסילן שלנו ש"טייל" בערבה, עבר מעין יהב לחצבה ומחצבה לעידן.

  • 2 כוסות שומשום
  • 3/4 כוס טחינה גולמית
  • 3/4 כוס סילאן משק חביב
  • 5 כוסות פיצפוצי אורז

אופן הכנה

1. קולים בזהירות על מחבת את השומשום ומניחים בצד.
2. מחממים בסיר את הטחינה והסילאן על אש קטנה (לטחינה משומשום מלא תוסיפו עוד 2-3 כפות סילאן) עד שעולות בועות ומכבים.
3. לתערובת מוסיפים בבחישה את השומשום הקלוי ופצפוצי האורז ובוחשים היטב.
4. משטחים על תבנית, מיישרים, מהדקים היטב ומקררים כחצי שעה. חותכים לחתיכות ומכניסים לקופסה לאיחסון. בין השכבות מניחים נייר פרגמנט ורצוי לשמור במקרר.