עוגיות טחינה ושיבולת שועל בסילאן

מצרכים:

  • כוס שיבולת שועל אינסטנט לבישול מהיר
  • 1/2 כוס קמח מלא
  • 1/2 כוס קמח רגיל
  • 3/4 שקית אבקת אפיה
  • 1/4 כוס שמן קנולה
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1/4 כוס טחינה גולמית
  • ביצה שלמה
  • 2 כפות סילאן
  • 3/4 כוס אגוזים קצוצים
  • 2  כפות שומשום
  • 1/2 כוס צימוקים או פירות יבשים קצוצים
  • טעם לבחירה: כפית קינמון תמצית שקדים או כף ליקר שקדים

אופן הכנה

  1. הבצק דביק מאד ולכן מכינים את הכדורים עם ידיים לחות. במידה והבצק לא יוצא דביק ניתן להוסיף עוד טחינה, סילאן או מים.
  2. מכינים כ-20 כדורים ומניחים על ניר אפיה.
  3. מחממים תנור מראש ל- 170° ואופים כ- 20 דקות עד לצבע חום בהיר. לא לאפות יותר מדי שלא יתקשו.
  4. משאירים את העוגיות בתבנית לצינון.
  5. העוגיות מאד רכות ואחרי קירור מוחלט הן מתקשות.