אל תלכו לשום מקום, יש עוד מתכונים!
מצרכים ל- 4 מנות:
- 4 כרעיים (השוקיים + הירכיים)
- חציל בגודל בינוני
- פקעת שומר
- 2 גזרים
- בטטה בגודל בינוני
- 2 בצלים
- שיני שום (הרבה. אני שמתי 8)
- 4 כפות סילאן
- כף פפריקה
- מלח
- כף זרעי קימל
- 2 עלי דפנה
- כפית בהרט
- כפית פלפל שחור גרוס
- 1/4 כוס שמן צמחי
אופן הכנה
- מכניסים את חלקי העוף לקערה, יוצקים את הסילאן, 1/2 כף פפריקה אדומה ומעט מלח. מערבבים ומשהים בצד.
- פורסים את הבצלים, קולפים את הירקות (פרט לחציל אותו משאירים עם הקליפה) וחותכים לאצבעות עבות.
- זורים מלח על החציל ומשהים בצד עד לשימוש.
- יוצקים מעט שמן לסיר עם ציפוי נון סטיק וצורבים את הירקות (פרט לבצל ולשום) בזה אחר זה ומוציאים מהסיר.
- מוסיפים את העוף (שומרים את הנוזלים שנותרו בקערה) וצורבים בערך 4 דקות משני הצדדים עד להשחמה ומוציאים.
- מוסיפים לסיר מעט שמן לפי הצורך ומוסיפים את הבצל והשום, מזהיבים מעט ומוסיפים את יתר החומרים.
- מעבירים את הנוזלים מהקערה לכוס וממלאים במים את כל הכוס ויוצקים לתבשיל.
- מרתיחים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים בסיר מכוסה כשעה וחצי, עד שהעוף התבשל לחלוטין והירקות התרככו.