צלי עוף וירקות במרינדת סילאן

מצרכים ל- 4 מנות:  

  • 4 כרעיים (השוקיים + הירכיים)
  • חציל בגודל בינוני
  • פקעת שומר
  • 2 גזרים
  • בטטה בגודל בינוני
  • 2 בצלים
  • שיני שום (הרבה. אני שמתי 8)
  • 4 כפות סילאן
  • כף פפריקה
  • מלח
  • כף זרעי קימל
  • 2 עלי דפנה
  • כפית בהרט
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כוס שמן צמחי

אופן הכנה  

  1. מכניסים את חלקי העוף לקערה, יוצקים את הסילאן, 1/2 כף פפריקה אדומה ומעט מלח. מערבבים ומשהים בצד.
  2. פורסים את הבצלים, קולפים את הירקות (פרט לחציל אותו משאירים עם הקליפה) וחותכים לאצבעות עבות.
  3. זורים מלח על החציל ומשהים בצד עד לשימוש.
  4. יוצקים מעט שמן לסיר עם ציפוי נון סטיק וצורבים את הירקות (פרט לבצל ולשום) בזה אחר זה ומוציאים מהסיר.
  5. מוסיפים את העוף (שומרים את הנוזלים שנותרו בקערה) וצורבים בערך 4 דקות משני הצדדים עד להשחמה ומוציאים.
  6. מוסיפים לסיר מעט שמן לפי הצורך ומוסיפים את הבצל והשום, מזהיבים מעט ומוסיפים את יתר החומרים.
  7. מעבירים את הנוזלים מהקערה לכוס וממלאים במים את כל הכוס ויוצקים לתבשיל.
  8. מרתיחים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים בסיר מכוסה כשעה וחצי, עד שהעוף התבשל לחלוטין והירקות התרככו.